21 elokuuta 2015

PORVOON PARHAAT PALAT


 En malta olla kehumatta tätä nykyistä rakasta kotikaupunkiamme - ihana ihana Porvoo!

 Moni teistä on käynyt kiertelemässä vanhan Porvoon idyllisiä katuja ja jos kaipaat jotain uutta nähtävää, niin suuntaa seuraavaksi nenä kohti Porvoon Emäsaloa. Emäsalo on saari Porvoon eteläosassa ja sinne pääsee veneellä ja tietä pitkin. Julkisesta liikenteestä en osaa sanoa sen tarkemmin, mutta bussipysäkkejä näkyi tien reunalla. Emäsalon kylästä löytyy pieni kauppa jos kaipaat täydennystä matkaeväisiin, ja löytyypä emäsalon alkupäästä (heti sillan kupeesta) pieni kesäkahvilakin jossa sijaitsee vierasvenesatama. Aivan Emäsalon eteläkärjessä on meille kaikille tarkoitettu virkistysalue. Alueelta löytyy nuotipaikka, vessat sekä halkovaja. Varusta mukaan eväät ja vietä ihana päivä kallioilla. Me emme löytäneet uimiseen sopivaa rantaa, mutta luulen että ajan kanssa kun kiertelee, pääsee jostain kohtaa uimaankin. Ja jos metsän antimien kerääminen kiinnostaa, löytyy ympäriltä reippaasti metsää.

Tulen jatkossa kirjoittamaan enemmän muusta kuin sisustamiseen liittyvästä aiheesta, koska tuntuu ettei juttua (ja pokkaa) riitä kirjoittaa keskeneräisestä sisustuksesta. Jossain vaiheessa iski totaalinen sisustusähky ja olohuoneen maljakoiden asettelu oli se homma mikä kiinnosti vähiten. Olen huomannut että tarvitsen aikaa hahmottaa tilaa ja näin kotimme rakentuu hitaasti mutta varmasti harmoniseksi kokonaisuudeksi. Vai olenko nyt vaan nostanut riman liian korkealle? Äh, hyvää viikonloppua teille ja olkaa ulkona aamusta aamuun, tämä kesä on ihan pian takana!

Jane

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot maisemat Emäsalossa! Olen ihmetellyt itäisen Uudenmaan heikkoa uimarantatarjontaa ja nimenomaan merenrannoilla. Esimerkiksi Sipoossa, jossa rantaviivaa riittää, ei ole yhtään yleistä uimarantaa merenrannalla. Kävijöitä kuitenkin luulisi riittävän? Ihmeellistä.

Salla

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Hei Salla! Tuolla Emäsalossa olisi oiva paikka uimarannalle, tuntuu välillä siltä että kaupunki laittaa kaikki "paukut" keskustan kehittämiseen. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, yksi pieni piristävä poikkeus on Haikkoolaisten oma ranta, tosin tämän hoito jää ilmeisesti kyläyhdistykselle.