05 elokuuta 2015

MOLSKIS JA LOISKISVoi elämä näitä mun ideoimia otsikoita, toivottavasti nämä kirvoittavat edes hyvät naurut. Mutta jos oikein pinnistelee niin voi päätellä että veteenhän tuo liittyy.

Kun aloimme suunnitella tämän nykyisen talomme rakentamista oli minulla yksi SUURI toive - oma uima-allas. Ja sen me myös saimme, vaikkakin muutaman mutkan kautta pystymme vasta tänä kesänä nauttimaan uimisesta.

  Uima-allas on lasikuituinen ja strategiset mitat ovat 7,90 x 3,20 x 1,55m. Altaaseen on integroitu portaat ja allas on eristetty uretaanilla. Ennen altaan tuloa täytyi valmistella kunnon pohjat. Vanha maa-aines poistettiin n. 2 metrin syvyydeltä, alimmaiseksi asennettiin salaojat ja täytöksi laitettiin kapillaarisoraa. Alle tietenkin suodatinkangas ja tämä kaikki tärytettiin sekä varmistettiin että taso on vaaterissa. Tämän jälkeen laitettiin tasoitetun maan päälle uretaanilevyt ja alkoi kuumeinen altaan odotus.
 Ja vihdoin koitti se päivä kun saimme altaan. Tämä tapahtui siis viime vuoden kesäkuussa ja voi jos olisin tiennyt etten pääse kunnolla uimaan kuin vasta seuraavana kesänä. Nimittäin ensin aloitettiin talon rappaus (joo, ensin piti rapata ja sitten vasta allas, mutta milloin tässä rakentamisessa aikataulut pitävät) sitten piti rakentaa ympärille terassi (Me itse) ja lämmityskin piti saada kytkettyä.

 Altaan lämmitys hoidetaan maalämmöllä ja voin sanoa että urakoitsijalla oli sormi suussa useampaan otteeseen, milloin allas lämpeni mutta käyttövesi ei ja näin. Mutta lopputulos on kiva ja voi että altaassa on uitu tänä kesänä. Altaassa on pulikoinut eri-ikäisiä uimamaistereita ja hauskaa on piisannut. Näin voinkin lämpimästi suositella allasta, siis jos vaan budjetti antaa periksi. Tämä meidän kokonaisuus maksoi seuraavanlaisesti: allas + suodatintarpeet n. 9500€, maatyöt ja eristeet n. 2500€, maalämmön kytkeminen kuului lvi-urakkaan. Toki tarjolla on mitä erilaisempia versiota uima-altaista ja tästä ilosta ei välttämättä tarvitse maksaa mansikoita, vaan valitsee huokeamman vaihtoehdon. Uima-allas vaati melkeinpä päivittäistä huolenpitoa, täytyy poistaa pinnalta roskat, tarkistaa ph ja klooripitoisuus. Nämä vievät kuitenkin vain hetkisen ja ainakin vielä näen mieluusti sen pienen vaivan, että voin uida omalla pihalla. Allas ympäröitiin lehtikuusilaudalla ja kuten kuvista näkyy on osa pihatöistä vielä kesken, joten viimeinen yhteinen lomaviikko menee visusti pihatöiden parissa.
Ja hei, tulihan se lämmin tänne Suomeenkin, ihania päiviä!

Jane

2 kommenttia:

Raimin Odesho kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Raimin Odesho kirjoitti...

Moi! Näyttää hyvältä! Olemme ajatelleet ensi keväänä asentaa samanlaisen altaan. Kuinka talviaikana allasta pitää hoitaa? Pitääkö allas tyhjentää, vai pitääkö lämintä vettä olla sisällä ettei halkea?

T:Raimin