01 elokuuta 2015

MERELLINEN RISOTTOKesäisen viikonlopun kruunaa hyvä ruoka, ja mkäpä sopisi ateriaksi paremmin kuin keveä merellinen risotto, jota maustaa omista yrteistä valmistettu öljy. Tähän annokseen tarvitset ainekset risottoon, yrttiöljyyn sekä oman valinnan mukaan risoton päälle tulevat tarpeet. Me olemme ihastuneet kampasimpukoihin sekä tiikeriravun pyrstöihin, ja näitä meiltä löytyykin aina pakkasesta. Pakastetut tuotteet saa sulatettua nopeasti kun laittaa pyrstölihat sekä kampasimpukat siivilään, ja huuhtelee niitä haalealla vedellä. Tiikeriravun pyrstöt ostan kuorimattomina, ja laitan ne kuorimisen jälkeen yrtti- ja chilimarinadiin. Kampasimpukat ovat valmiiksi siistityt, joten niiden kanssa ei tarvitse näpertää.

Aloitan valmistuksen yrttiöljystä, jota kannattaakin valmistaa isompi erä kerralla ja laittaa pieniin rasioihin pakkaseen. Miksaan sekaisin oliiviöljyä sekä yrttejä oman maun mukaan, esimerkiksi salviaa, persiljaa, rosmariinia, basilikaa sekä korianteria. Sekaan hyppysellinen suolaa ja pippuria sekä öljyä sen verran, että kastike on valuvaa ja juoksevaa.

Kun yrttiöljy on saatu valmiiksi on aika aloittaa risoton valmistaminen. Käyttökelpoinen resepti löytyy täältä, jota voi muokata tarpeen vaatiessa. Sipuli voidaan korvata fenkolilla tai risottoon voi lisätä vaikka sieniä. Itse lorautan risottoon lopuksi kermaa, joka antaa pehmeän maun annokseen.

Kun risotto on valmis, paistan marinoituneet tiikeriravun pyrstöt sekä kampasimpukat nopeasti voi-öljyseoksessa ja kasaan annoksen. Lautaselle levitetään ensin yrttiöljy, ja sitä saa olla reilusti. Tai miten yrttisen annoksen haluaa olevan, itse pidän vomakkaasta yrttisyydestä. Öljyn päälle löysä (ihana) risotto, johon kasataan nopeasti paistetut kampasimpukat ja ravunpyrstöt. Annos voidaan koristella yrteillä ja viereen lasi rieslingiä niin avot, jopas maistuu hyvälle!Vielä ehtii kauppaan haalimaan risottoainekset, nämä tarpeet löytyvät helposti lähimarketista ja osta kerralla pakkaseen kunnon satsi odottelemaan uusia risottokokkauksia.

Suloista viikonloppua!

Jane

Ei kommentteja: