24 heinäkuuta 2014

KESÄISTÄ HERKKUA

 Tähän väliin jaan kanssanne kesäisen ruokaohjeen; nieriää sekä suppilovahverokastiketta. Pakkanen pullistelee edellisten vuosien hyvästä sienisadosta ja nyt viimeistään täytyy hyödyntää säilöttyjä metsän antimia.

Lisukkeeksi uudet perunat. Kaupasta löytyi siikliä, erinomainen perunalajike.


Sienikastike valmistuu nopeasti näin: pilko sienet, sipuli, valkosipuli sekä persilja. Paista voissa ja lisää loraus vaikkapa sherryä, meidän kaapista löytyi calvadosia. Päälle kermaa ja pippuria sekä suolaa, ja lopuksi loraus hunajaa. 

Ostin nieriän valmiiksi fileoituna, leikkasin kalan paloiksi ja halkaisin niihin pitkittäissuuntaiset viillot nahkaan saakka. Taskut täytin tuorejuustotahnalla, joka valmistuu seuraavasti. Sekoita juuston sekaan yrttejä (tässä tapauksessa, salviaa, timjamia, ruohosipulia, tilliä sekä persiljaa) ja ohenna tahnaa joko vedellä tai kermalla, mausta pippurilla ja suolalla. Kala uuniin n. 12 minuutiksi 200:an asteeseen. 

Päälle laitoin uunikuivattuja tomaatteja, tämäkin on helppo ja nopea tehdä itse. Tomaatit pieniksi, uuniin pariksi tunniksi ja asteita korkeintaan 150. Kun tomaatit ovat valmiit, sekoita joukkoon oliiviöljyä.

Lopuksi keitin nipun tankoparsaa, ihanaa kun tähän aikaan vuodesta kasvisvalikoima on laaja ja laatu hyvä!


Maistuvaa päivää!

Jane

2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Jotenkin oli niin herkullisen kuulonen, että pakko testata vaikka yleensä sieniä vierastankin!

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Hei Maikki! Suosittelen testaamaan, osta vaikka kuivattuja sieniä kaupasta ja liota niitä hetkinen. Niistä on helppo valmistaa soosi :)