10 kesäkuuta 2014

RAKSAKUULUMISIA


Pitkästä aikaa päivitystä tältäkin saralta.

 Ensi viikolla alkaa julkisivun rappaus sekä räystäslautojen asennus. Samoin autokatos verhoillaan laudalla. Rappaus on valkoinen, ei kuitenkaan maalarinsellainen, vaan hieman taitettu sävyltään. Laudat oli tarkoitus maalata tikkurilan puunsuojakartasta löytyvällä heinä-sävyllä, mutta kun se ei nyt vaan näytä hyvältä. Vuoden verran tätä sävyä on katseltu ja jotenkin se ei miellytä - vai mitä sanotte pinnasta joka näyttää ummehtuneelta ja homeiselta?

Olen hankkinut pieniä testipurkkeja ja pian on maalattu läpi koko tikkurilan värikartta, ja sitä ehdotonta suosikkia ei vaan ole löytynyt! Tällä sävyn valinnalla on kuitenkin iso merkitys, koska autokatos sekä räystäslaudat ovat oleellinen osa taloa. Ajattelin huomenna tarttua sekä härkää sarvista että pensseliä sen varresta, ja sutia muutaman laudan lisää, näin pienikin pystyy hahmottamaan  mikä väri se nyt oikein olisi paras valinta. Mies pesi kätensä tästä hommasta ja ulkoisti valinnan minulle, siis niin reilua...

Ajattelen edetä tässä niin raflaavassa sävyn valinnassa seuraavasti: MUTU-pohjalta finaaliin pääsee kolme parasta sävyä. Finaalin sävyillä käsitellään useampi lauta ja sen jälkeen tehdään valinta, joko sokkona tai jotenkin.

Te siellä ruudun toisella puolella ette varmaan malta odottaa kuinka tämä(kin) thrilleri päättyy, tulen kyllä kertomaan osuiko valinta nappiin ja vai sen viereen.

 Ohessa pari kuvaa ikkunoista näkyvistä maisemista, luonnon vaihtuva näyttely, joka jaksaa päivästä toiseen ihastuttaa!

Jane

2 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta. Meillä oli sisällä sama homma kun piti löytää seinille sopiva sävy. Kyllä siinä meni rahaa kun piti ostaa pieniä maalipurkkeja. Toivottavasti mieleinen sävy löytyy!

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Miten se voikin olla välillä niin hankalaa, tekee asiat liian vaikeiksi :) Nooh, aika lähellä tuo päätös alkaa olla, pakko vaan valita joku parista hyvästä ehdokkaasta.