29 kesäkuuta 2014

PINTAA


Julkisivun rappausurakka on aluillaan ja viimeistään tässä vaiheessa pitää olla varma sävyjen valinnoista. Suurin osa talosta rapataan valkoiseksi ja kivi on raekooltaan 1.5 mm. Autokatos verhoillaan vinolaudalla (UYL) ja se sävytetään valtti colorin heinä-sävyllä. Meille tulee umpiräystäät ja niihin tuleva laudoitus käsitellään myös samaisella heinällä. Ahkerat apulaiset ovat ensin suojakäsitelleet ja sen jälkeen maalanneet 1.6 kilometria lautaa. Tästä uupuu vielä katoksen seiniin tulevan vinolaudan määrä, jota riittää n. 400 metriä.

Loma on alkanut ja tässä nyt meinaa käydä niin viime vuosien tapaan, että työtä riittää. Loput laudat on saatava maalattua, tänään suojasimme rappausurakan alta kriittisiä kohteita ja mietimme sokkeleiden korkeutta. Osa patolevyistä on liian korkealla ja niitä pitäisi lyhentää. 

Mieleen tuli aikaisemman postauksen lausahdus:"ilta oli täynnnä onnenhetkiä". No nyt oli onnenhetket kaukana, kun vettä satoi vaakasuorassa ja raahaat tavaraa takki märkänä. Onneksi tämä pieni muisto aikaisemmasta istutusurakasta nosti hymyn kasvoille ja jaksoi painaa hommat melkein loppuun saakka.


Mutta niitä värejä. Ohessa värikarttaa, sokkeliin tulee tuo tummin sävy, vaaleanharmaa on tuossa mukana vain toisena vaihtoehtona. Talon pääväri on tuo hieman harmaaseen taitettu valkoinen ja heinäkin siinä törröttää.


Valmista heinää.
 


Kesä on jäänyt puristuksiin jonnekin siperian tienoille, toivottavasti se tästä nyt edes hieman lämpenisi, mä en mielestäni pyydä paljoa!

Jane

2 kommenttia:

Iisa kirjoitti...

Minun silmään tuo heinä näyttää hyvältä. Eilen kun kuvailin ulkona, oli niin lämmintä että piti heittää takki pois! Kyllä se siitä vielä lämpiää; loppuviikosta :)

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Heinä on sittenkin pop! Mä en ymmärrä mikä meni pieleen kun koemaalauksessa sävy näytti niin oudolta. Olisiko tullut jokin sekoitusmoka... Pääasia että olemme tyytyväisiä :) Kiva kun jossain päin Suomea tarkenee, täällä oli eilen (ja näyttää jatkuvan) oikea koiranilma. Niitä lämpöisiä kelejä odotellessa :D