05 kesäkuuta 2014

KASVUN IHME

 
Saimme nurmikonsiemenet maahan reilu kaksi viikkoa sitten ja nyt näyttää jo hyvinkin vihreältä. Ensimmäiset hennot ruohonalut nousivat esiin jo viikko kylvämisestä. Kylvöstä kasteltiin kerran päivässä ja tämä yhdistettynä metsäpirtin erinomaiseen multaan, tulosta alkoi syntyä varsin nopeasti.
 
 
 
 

 
 

 
 
Kasvimaan istutusaltaat on täytetty taimilla sekä siemenillä. Tällä kertaa meille odotetaan satoa erilaisista yrteistä (basilika, persilja, tilli, oregano, rosmariini, minttu, salvia, timjami, ruohosipuli ja lipstikka). Tänä vuonna päätin jättää taimien kasvattelut väliin niin monen epäonnistumisen vuoksi, helpommalla pääsee kun hankkii valmiina hyvät ja terhakkaat taimet.
 
Siemenistä odotetaan satoa kerä- ja sidesalaatista, tillistä, parsakaalista sekä härkäpavusta. Yrttien taimien lisäksi laatikoista löytyy kesäkurpitsaa ja maissia.
 
Muistatte varmaan edellisen postauksen jossa kerroin tilanneeni kasvihuoneen... No se tuli ja lähti samantien palautukseen. Kasvihuone oli aikamoinen ritsa, myynti-ilmoituksessa kerrottiin levyn olevan 4 mm paksua - mutta pöh - se oli alle millin paksuista rämisevää muovia (polykarbonaattia). 
 
Ajattelin tilata uuden kasvihuoneen tänään ja mahdollisesti hankimme puurunkoisen version. Katsotaan nyt mihin päivän aikana päädytään.
 
Nauttikaahan lämmöstä!
 
Jane
 
 
 


2 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Onpa teillä nopeasti kasvanut nurmikko ja vau mitkä ihanat istutuslaatikot!

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Nurmikko tuntuu kasvavan silmissä, kohta päästään leikkuuhommiin!