14 toukokuuta 2014

KASVIMAAN RAKENTELUA

 
 
 
Kasvimaa on kooltaan 7 x 7 metriä ja se perustetaan tasoitetun kivituhkakerroksen päälle. Alueelle tulee ns. kohopenkkejä jotka ovat puisia, lavakauluksen kaltaisia kasvulaatikoita. Alueelle tulee myös pieni kasvihuone sekä myöhemmin asennettava liuskekivinen patio.
 
 
Ohessa viimeinen sekä lopullinen versio "yläpihan" suunnitelmasta. Jotain pieniä muutoksia tulee varmasti aluetta työstäessä sekä kasvien hankintaan vaikuttaa niiden saatavuus että hinta. Ja kun talon rappaus on vielä tekemättä, pihan rakentaminen viedään talon vierustan osalta loppuun myöhemmin, mutta kuitenkin saadaan jotain valmistakin aikaiseksi.  


Tilasin alla näkyvän strömsön pihan valmistamat kasvulaatikot netraudasta (huom. tämä netrauta nousee blogissani esille toisinaan, sinne ei ole mitään kontakteja, siellä on mielestäni laaja valikoima sekä hinnat kilpailukykyiset). Näitä laatikoita myydään muuallakin, valmistajan sivuilta löytyy lista jälleenmyyjistä. Hinta on mielestäni kukkarolle sopiva 19.90€, ja mitat ovat 120 x 80 x 19.5. Samasta sarjasta löytyy myös muita osasia, esimerkiksi kansi kasvulaatikolle. Samaan tilaukseen mahtui myös harrastelijalle sopivan (5.7m2) kokoinen kasvihuone. Hintakin oli passeli eli 566€ sisältäen sokkelin.
 


 
Kasvihuone on polykarbonaattilevyä, katto kennolevyä ja seinät sileällä pinnalla.
 
Hankintojen pitäisi saapua viimeistään ensi viikon aikana, se on sitten aivan eri tarina missä rakosessa Hoo ehtii nämä kasata...
 
Vihreää viikkoa!
 
Jane


2 kommenttia:

lumiukko kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissa
lumiukkona.blogspot.fi

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Voih, ensimmäinen sellainen, täytyypä ehtiä jossain vaiheessa käydä haasteen kimppuun :)