18 marraskuuta 2013

KUUTAMOKEIKKAA


 
Tuleva kotimme valmistuu hurjaa vauhtia, ja näin pitääkin olla koska muuttopäivä on lyöty lukkoon! Toki edessä on muuttotarkastus johon mennessä täytyy suorittaa yhtä sun toista koetta ja pöytäkirjaa. Koko taloa emme saa jouluun mennessä valmiiksi, mutta yläkerta (tämähän on pääasiallinen asuinkerroksemme) saadaan valmiiksi.
 
 Viikonlopun aikana saimme keittiön melkein kasattua, pienenä harmituksena väärät ovet mutta uudet saapuvat muutaman viikon päästä. Yläkerran seinät ovat valmiit tämän viikon loppuun mennessä ja kylppärin seinät saadaan tänään valmiiksi. Sitten vuorossa lattialaminaatin asentaminen, ovien sekä listojen, kylppärin kalusteiden paikoilleen ruuvaaminen.
 
Tekniikkaseinä melkein valmis, kuvasta poiketen uunit sekä jääkaappi ja pakastin ovat paikoillaan. Jääkaappi sekä pakastin ovat integroitavia joten kun meille toimitetut ovet olivat väärät, emme näitä väliaikaisia ovia laita paikoilleen. Aloitimme (no mä nyt vaan vähän siivoilin ja tätä rataa) myös saarekkeen kasaamisen, finaaliin keittiön rakentelu saadaan ensi viikonlopun aikana.
 
 
 
 Pientä huolta aiheuttaa lvi-urakasta vastaava firma, heitä ei millään meinaa saada raksalle, tämä on ollut vallitseva trendi alusta alkaen. Maaläpöpumppu on vihdoin toiminnassa, jokin osa pojilta kärähti pumpun sisältä asennusvaiheessa ja lattialämmitys lämpeni hetkisen aikaa sähkövastuksilla. Vielä uupuu ilmastointilaitteen asentaminen, sekä pian edessä ovat hanojen sekä suihkun asentaminen.
 
Kiire on kova, raksalle saapuu päivittäin tavaraa ja oman vaikeutensa aihettaa talolle johtava jyrkkä mäki. Ennen kuljetuksen saapumista täytyy selvitellä millaisella autolla ovat tavaraa tuomassa, onko auton perä liian alhaalla, onko perä nostettavissa. Pari kertaa olemme joutuneet tilaamaan paikalle bobcatin kun omat voimat eivät riitä raskaiden tavaroiden kantamiseen.
 
 

 
 
Kaunis kuutamo oli seuranamme viikonlopun ajan, kivaa marraskuista viikkoa!
 
Jane
 


7 kommenttia:

Mrs Oja kirjoitti...

Täällä Oulun suunnalla elellään ihan samanlaisissa viime hetkien tunnelmissa :-) Työ tuppaa haittaamaan tätä harrastustoimintaa, sitä vois vaan päivät pitkät ihastella miten kalusteet, nippelit ja nappelit löytää omat paikkansa. Vielä voimia teille loppurutistukseen ennen muuttoa! (Meillä muutto ehkä 2 vk kuluttua, mutta mitään päivää en ole lyönyt lukkoon.)

Jane kirjoitti...

Teillä on jo todella lähellä uuteen kotiin muuttaminen, ihanaa! Tuo muuttopäivä nyt päätettiin mutta toki sitä siirretään mikäli koti ei valmistu ajoissa. Mutta katsotaan mihin rahkeet riittävät. Kyllä tässä kahta työtä täytyy tehdä raksaamisen ajan, huh!
Jaksamiset myös teille viime hetken vääntöön!

maja // mustaovi kirjoitti...

Huh miten tuntuukaan aika humpsahtaneen nopeasti. Vastahan "julkaisit" pohjapiirrustukset ja me niitä m:n kanssa niin kovin ihailimme ;) Noiden teidän valmiiden pintojen näkeminen antaa uskoa siihen, että mekin saamme joku hetki muuttopäivän sovittua. Nyt tosin saimme vasta "sovittua" vesikaton valmistumisajankohdan..

Joka tapauksessa: onnea ja tsemppiä loppurutistukseen. Hienolta näyttää edelleen!

Jane kirjoitti...

Täytyy yhtyä sun ajatukseen ajan nopeasta etenemisestä, tuntuu että "raksavuoden" aikana kello on raksuttanut nopeampaan tahtiin. Mutta nyt lähestymme finaalia (tosin yläkerran osalta) ja voin kertoa että täytyy käyttää kaikki keinot että pääsemme muuttamaan ennen joulua. Tässä edetään kuutosvaihde silmässä, raksalle heiluu kaksi maalaria, kaksi laattamiestä jne.

Hyvin tuntuu etenevän teilläkin, siellä se the muuttopäivä jo odottaa nurkan takana! Mä en malta odottaa kuvia tulevan kotinne etenemisestä :)

Maria kirjoitti...

Mustakin tuntuu että teidän projekti on edennyt ihan huimalla vauhdilla verrattuna meidän räpellyksiin. Jos ei ole liian tungettelevaa niin sopisiko joku päivä tulla käymään ja ihastelemaan ihan paikan päälle sitä taloa? Käytiin lauantaina ilta-ajelulla katselemassa muiden ulkovaloratkaisuja ja ajettiin sieltä teidänkin tontin ohi ja nähtiin ehkä sun mies heilumassa katon rajassa. Mahtavat ne isot ikkunat! Toivottavasti tästä ei nyt tule kuva että oltaisiin jotain hulluja kyttääjiä... Ei vaan kehdattu silloin 22:30 enää tulla koputtelemaan ovelle... :D

Jane kirjoitti...

Hei Maria!

Tervetuloa visiteeraamaan, sovitaan vaan jokin aika, laitan sulle yv:n! Tässä loppuvaiheessa hommat tuntuvat etenevän vauhdilla, toivottavasti saadaan yläkerta asuttavaan kuntoon ennen joulua, väliaikaiskämpän vuokrasopimus sanotaan just irti.... Hyvinhän teilläkin etenee, muutama kuukausi ja olette samassa tilanteessa.

Jane kirjoitti...

Teidän blogisivuilla ei ollut yhteystietoja mutta löysin sut fb:sta, laitan sulle sitä kautta yksärin...