13 syyskuuta 2013

TAKKA TILATTUJossain kohtaa taisin jo kirjoittaakin tulevasta takastamme, mutta otetaan nyt uusiksi valinnan varmistuttua. Tässä rakentamisen aikana tuntuu mieli ja sen piteet muuttuvan valon nopeudella.
 
 
Takka on ns. kevyttakka ja se tulee sijaitsemaan olohuoneen maisemaikkunoiden edessä.
Joku voi pitää tätä ratkaisua outona - on kuultu kommenttia maiseman pilaamisesta takalla. Mutta itse emme ole samaa mieltä. Tuota yhtenäistä ikkunaseinää riittää kuuden metrin verran, joten kyllä siihen yksi pieni ja pyöreä mahtuu.
 
 
 
 
 
 
 

 
Takka on malliltaan Wesfiren uniq 28. Tämän lisäksi vaaditaan hormi, joka tulee olemaan Vilpran teräshormi. Sisätiloissa oleva osuus sävytetään takan kanssa samaan sävyiseksi, grafiitinharmaaksi. Katosta läpi tuleva piippu taas on kattopellin kanssa saman sävyinen eli harmaa RR23.
 


 
Ohessa takan speksit:

KxLxS 1350x470x470
paino 120kg
hormil. D150 takana/päällä
nimellisteho 4,4kW
lämmitettävä tila 30-100m2
hyötysuhde 78%
palokaasut 246 astetta
suojaetäisyys.
standardit: CE, EN, SINTEF
Mietinnässä on kipinäpellin materiaali. Vaihtoehtoina ovat takan kanssa samansävyinen pelti, laatta tai sitten karkaistu lasi. Jotain säädöksiä (tästäkin) palamattoman alustan mitoista on olemassa eli ennen tilausta täytyy varmistaa tämäkin puoli.
 
                                                   
                               
                                                      Kylläpäs blogger heittäytyy tänään(kin) hankalaksi, ei meinaa tekstin muokkaus onnistua millään, toivotaan ettei sentään äidy olemaan julkaisematta koko tarinaa.

Mukavaa viikonloppua!
                                 
 
Jane  
               
                                      
                                        
                             
                               
 

 
 


6 kommenttia:

maja // mustaovi kirjoitti...

Meillä oli ensimmäisessä pohjassa myös teräskamina ikkunoiden välissä. Suunnitelma vaihtui vähän järkälemäisempään viritelmään, mutta tuosta terästakasta en luovu. Pieni Contura sai paikan saunatuvasta.. Takkaa pidetään tulessa useammin pimeinä syys/talvi-iltoina. Tuolloin maisemassa ei juuri ole kehumista, mutta elävää tulta tuijottelee oikein mielellään :) Loistava sijainti siis!

Jane kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta palautteesta, pakko uskoa että sijainti on sopiva! Meillä takan paikka vaihtui useampaan otteeseen, päädyttiin sitten nykyiseen sijaintiin ja saimme tasapainon olohuoneeseen, muuten olisi yhteen osaa huonetta kasaantunut liikaa elementtejä sekä toimintoja. Tuleen tuijottaminen on kyllä ihanan hypnotisoivaa, emme malttaisi odottaa että saamme tämänkin kokea.

Kotina kivitalo kirjoitti...

Heips, minäkin uskon, että teillä riittää ihan hyvin tuota ikkunapinta-alaa vaikka siihen takka tuleekin. Varmasti upea ratkaisu! Olette varmaan takkavertailuja tehneet enemmän kuin me (lue, ei yhtään). Meillekin on tulossa pieni pyöreä, joten täytyypä tsekata tuo teidänkin valinta. Ulkonäöllisesti juuri sitä mitä mekin haemme. Oliko jotain erityisiä syitä, että päädyitte juuri tuohon? Tiedän ennestään ainoastaan Majan mainitseman Conturan ja Jotulin.

Salla

Jane kirjoitti...

Hei Salla!

Kiitos sinulle uskonvahvistuksesta, ihmetyttää tämä ajoittainen jahkailu sekä päättämöttymyys. Ja kun valinta on tehty, meinaa siinäkin vaiheessa loppua se usko kesken.. Mutta todella toivotaan että takka-asiat menevät nappiin.
Takan valinnan meillä ratkaisi raha sekä ulkonäkö. Mitään suurempaa lämmöntuottoa tuolla systeemillä tuskin saadaan mutta sehän ei ole tarkoituskaan. Enemmänkin revitään iloa irti siitä tunnelmasta minkä elävä tuli meille tuottaa. Takka hankittiin Vantaan takkamaailmasta, eksyimme kyseiseen putiikkiin kyselemään unelmien takan hintaa (gyrofocus). Samaisella reissulla sitten törmäsimme tuohon westfiren takkaan. Hinta on mielestämme erittäin kohtuullinen n. 1650€. Samasta paikasta tilattiin myös kevythormi.

Kotina kivitalo kirjoitti...

Hei Jane,

Juuri näin meilläkin, tunnelmaa haetaan, ei niinkään lämpöä. Hinta on toden totta kohtuullinen ja sopisi siten hyvin meillekin :)

Voi luoja tosiaan tätä erinäistä jahkailua ja päättämättömyyttä. Meillä on vielä pitkä aika siihen, että täytyy lukita kaikki päätökset. Ajattelen, että eihän tässä mitään kiirettä ole. Olen kuitenkin ihan varma, että en ole yhtään sen valmiimpi myöhemminkään. Onneksi on teitä, joilla projekti on jo huomattavasi pidemmällä ja jaette kokemuksianne ja ajatuksianne blogin välityksellä. Olen tosi kiitollinen kaikista blogeista - myös sinun!

// Salla

Jane kirjoitti...

Hienoa jos tästäkin blogista jotain saa irti, niin sitä itsekin silmät tarkkana seurailee muiden kirjoituksia. Se aika että teidänkin täytyy tehdä päätökset on jo pian edessä, etteköhän kohta saa rakennusluvan ja itse raksaaminen voi alkaa :)