26 syyskuuta 2013

SELVYYTTÄ TILANTEESEENEilinen päivä toi tullessaan räntäkuuron, pistävän tuulen sekä pääurakoitsijan kanssa tehdyn sopimuksen irtisanomisen. Tämän tarkemmin en tällä foorumilla asiaa tule käsittelemään, mutta ympäripyöreästi voisi sanoa urakan eteneminen tyssäsi urakoitsijan hallitsemattomiin ongelmiin, jotka sitten heijastuivat meidän talomme etenemiseen. Vastaavanlaisiin tilanteisiin olemme joutuneet aikaisemmissa remontoinneissa, joten osasimme tarttua härkää sarvista sekä nostaa sen kisssankin pöydälle. 
 
 
Uudet tekijät ovat nyt hakusessa, yksi työmies jo tosin palkattuna. Lisäksi joudumme etsimään tekijän sisäpuolisille seinien tasoite- ja maalaustöille, eli jos siellä ruudun takana löytyy suosituksia hyvistä tekijöistä, niin vinkatkaa ihmeessä. Sähköpostia voi laittaa tulemaan osoitteeseen: janenhimassablogi@gmail.com. Saa tulla kauempaakin, tontilla nököttää asuntovaunu, joten majoituskin saadaan järjestymään.
 
 
Osa varmasti miettii tuleeko tästä meille taloudellisia tappioita, ja vastaus kuuluu ei. Mitään emme ole maksaneet etukäteen, joten siltä osin tilanne on hyvä. Ajallisesti urakkamme tulee todennäköisesti jonkin verran viivästymään, jos ei sitten löydetä hyvää sekä tehokasta porukkaa.  
 
 
Siitä eilisestä räntäkuurosta... että se osuikin parahiksi raksan piha-alueen siivouksen kanssa yhteen. Mereltä päin tuleva tuuli tuntui luissa ja sen ytimissä, joten vauhtia piti pitää yllä koko ajan, ettei päässyt jäätymään. Tämä siivous täytyi tehdä alta pois, jotta maanrakennusurakoitsija pääsee aloittamaan pihan muokkauksen.
 
 
 
 
 
Rakentavin terveisin!
 
Jane


5 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Hei! Olipa kurja kuulla näistä takapakeista! Oletteko löytäneet projektille jatkajaa? Tämä ala on kyllä ihan käsittämätön. Harvassa tuntuvat olevan ne rakennusprojektit, missä ei jotain tapahtuisi. Hyvin tyypillistä tuntuukin olevan, että tyypit jättävät ilmestymättä työmaille sovittuna ajankohtina ja aikatauluista ei pidetä kiinni. Sitten jos joku vielä tuleekin hommiin, niin sitten ongelmana voi olla laatu. Paikalle sovitusti tuleva ja laadukasta työnjälkeä tekevä työporukka ei ole mikään itsestään selvyys näimmä. On todellakin tuuria löytää ne, jotka sitoutuvat ja tekevät aidosti hyvää työtä.

Meillä tasoite- ja maalaustyöt meni aikataulutuksen ja läsnäolon puolesta hyvin. Valitsimme ehkä liian ohuen maalin, joka teetätti maalausvaiheessa eikä saanut maalaus- ja tasotemiehiltä erityistä kiitosta. Käytimme Fintexiä, joka on ehkä kestävää, mutta vaatii useita kerroksia. Ei ole tavarana yhtä peittäväää kuin esim Tikkurilan vastaava (Harmony). Smyygit ym tehtiin meistä huolella ja pääsääntöisesti maalauksen tulos on hyvä. Jos olikin jotain, niin keskustelujen jälkeen miehet tulivat hyvin nopeasti kaiken korjaamaan. Vähän ovat jukuripäitä kyllä, mutta pitävät kiinni sovitusta ja ovat aina sovitusti paikalla. Jos haluat, voit tiedustella tarjousta heiltä:

Järvelän Tasoiteteam
Tasoite- ja rappaustyöt
Pihlajatie 10, 16600 Järvelä
puh . 0400 464 217, puh . 03 765 1814
reijo.vasarainen@phnet.fi

Tsemppiä!!

Marjaana kirjoitti...

Lisäisin vielä, että meillä on ollut tosi hyvä laatoittaja. Hidas "hämäläinen", mutta huolellinen. Millilleen sovitusti sorvin ääressä ja tekee hyvää jälkeä. Myös häntä voin suositella. Hän ei ole speedy conzales eikä sovi hätäisille työmaille, mutta sellaisille kyllä, jossa halutaan varmistaa, että laatu on hyvää.

Jane kirjoitti...

Hei Marjaana ja kiitos viesteistäsi!

Meillä on niin monta remppaa jo takana, joten kyllähän tätä osasikin (valitettavasti) odottaa. Täytyy yhtyä sinun ajatukseen - hyvät ja luotettavat tekiijät ovat todella harvassa, tai sitten meidän kohdalle on osunut satumaisen huono tuuri. Aina ennen sopimusta tarkastetaan referenssit jne. mutta pieleen menee... Mutta nyt näyttää hyvältä, sisäkattojen levytys pian finaalissa ja kaikille töille on löydetty tekijät. Toivotaan että rakennusprojekti saadaan vietyä kunnialla loppuun saakka, toiveissa on päästä jouluksi kotiin!

Todella suuri kiitos tsemppauksesta ja kiitos kun tarjosit hyviä tekijöitä!

Marjaana kirjoitti...

Oi, olipa mukava kurkata tänään tänne sinun blogiisi ja huomata, että hommat etenevät taas!! Hienoa!! Ei muuta kuin rakennustäyteistä syksyä!!

Jane kirjoitti...

Nyt edetään vauhdilla, voipi olla että joulu vietetään uudessa kodissa, huimaa!