11 syyskuuta 2013

SUUNNITTELUN KUKKASIA

 
 
Kuten aikaisemmin on jo tullut ilmi, talomme suunnitelmat ovat pääosin minun ja mieheni aivoituksista lähtöisin. Olemme molemmat ns. amatöörirakentajia. Remontoitu on, ja paljonkin; kaksi kerrostaloasuntoa, yksi mummonmökki ja erääseen erillistaloon tehtiin pientä remppaa. Taloa emme ole aikaisemmin rakentaneet, mutta huvittaa molempien ajoittain toistuvat lausahdukset: sitten kun rakennamme seuraavan kerran. 
 
 
Mitä tekisimme toisin tässä kohteessa?
 
 
Vaatehuone on liian pieni sekä hankalan muotoinen.
 
 
 
 
 
Kuvaan on piirrettynä huoneen oikealle puolelle suljettava vaatekaapisto, joka on 60 cm:ä syvä. Vasemmalla seinustalla sijaitsee huomattavasti kapeampi lipasto (40cm), mutta tosiasiassa se ei taida siihen mahtua. Jos toteutamme tämän suunnitellun vision, jää lattiapintaa vapaaksi kaapistojen välille n. 80cm. Ja se on mielestäni liian vähän. Tilan pitäisi olla pukeutumishuone, tällaisenaan siitä on tulossa vaatehuone, huone josta vaatteet haetaan mukaan ja puetaan ne päälle jossain muualla.
 
Eräs vaihtoehto olisi kaventaa oikella seinustalla olevaa kaapistoa vaikkapa 40cm:ksi, ja laittaa tilalle avonainen säilytysjärjestelmä. Jos vasemmalla seinustalla oleva lipasto jätetään pois, vähenee säilytyskalusteiden määrä ratkaisevasti.
 
Se mistä huoneessa pidän, on pyykkikuilu (sijaitsee tuossa A-nuolen oikealla puolella).
 
 
 
 
Toinen isompi ongelma on ulkovaraston koko. 
 


 
Tämäkin tila on tuollainen kapea suikku, vaatii aikamoisia pohdintoja saada tilasta hyötykäyttöön pienet neliöt.
 
JOS (tää jälkeenpäin jossittelu on aina niin kivaa, toivottavasti tästä on apuja muille raksaajille) olisimme nipistäneet muutaman neliön sisätiloista - vaikka edes 5 senttiä joka ulkoseinästä - olisimme saaneet isomman varaston. Mutta eräs ässä on löytymässä hihasta, fiksu pihasuunnittelija ehdotti ruokailutilan terassin alle varastoa, tähän ei kuluisi edes niitä rakennusoikeusneliötä (jotka on käytetty millilleen), ainoastaan rahaa...
 
 
 
Jane
 
 
 
 


Ei kommentteja: