16 elokuuta 2013

LAATTAA PUKKAA

 
 
Olemme mieheni kanssa molemmat kotoisin Pohjoisesta, Oulun seutuvilta. Kesälomareissumme yhteydessä varasimme suunnitteluajan Oulun Sisustustajille (Janen Himan yhteistyökumppani). Tarkoituksena oli käydä läpi taloomme tulevia laattoja.  
 
Jos jokin asia voi mennä nappiin, niin se oli tämä visiitti. Kävimme Sanna ja Juha Tilannon kanssa huolellisesti läpi talomme suunnitelmat sekä millaisia ajatuksia meillä oli laattojen suhteen. Hetkessä eteemme kannettiin muutama laatta, joista olisimme voineet valita jokaisen, aivan uskomatonta!
 
Eräs toiveemme oli betonia muistuttava, kookas laatta (alunperin tarkoituksena oli pinnoittaa lattiat sisustusbetonilla, mutta hinnan sekä asennuksen helppouden takia päädyimme laattaan).

 
 
Aloitetaan tästä Italialaisesta kuivapuristelaatasta, jota valmistaa Tuscania. Laatta on erehdyttävän paljon betonia muistuttava, sävyjä löytyy kolme, joista meille tulee keskiharmaa väri. Hinnan kanssa liikutaan hieman alle 50€/m2.
 
 
 
 
Tällä päällystetään talomme eteisaula, alakerran porrasaula, minun työhuone sekä kodinhoitohuone. Samoin heti pääsisäänkäynnin vierasvessan lattia sekä pytyn takainen seinä laatoitetaan tällä samalla laatalla. Näihin tiloihin tuleva laattamme on kooltaan 60.5 x 60.5R (R= mitallistettu/reunaleikattu laatta, mahdollistaa pienen sauman) ja asennetaan 2 mm:n saumoilla.
 
 
Portaisiin laitetaan saman laattasarjan "porrasnokkalaattaa".
 


 
 
 
 
Tältä näyttää yhtenäinen laattapinta portaineen.
 


 
 

 
Päämakkarimme yhteydessä sijaitsevan kylpyhuoneen lattia päällystetään tällä laatalla. Laatta muistuttaa aitoa kiveä, vaikka tämäkin on Italialainen kuivapuristelaatta.
 Valitsemamme koko on 33 x 66.4R (mitallistettua laatta tämäkin). Laattaa saa joko kiiltävänä tai mattaisena, meille valittiin mattapintaiset versiot. Ja hintaa tällä kaunokaisella on hieman päälle 60€/m2.

 
 

Alakerran saunaosaston lattia laatoitetaan saman sarjan harmaalla versiolla.
 

 
Nämä laatat valmistaa La fabbrica.
 

 Kylppäreiden seinät päällystetään mattavalkoisella 30 x 60R kuivapuristelaatalla. Ovh n. 30€.
Laatat toimitetaan raksalle rahtina, kustannukset Oulusta tänne eivät kauheasti eroa siihen tilaatko tavarat lähempää vai 600 km:n päästä. Suuri hehkutus hinnoista, jotka ovat todella kilpailukykyiset sekä laatathan ovat laadultaan huippuluokkaa. Liikkeen valikoima on laaja sekä todella monipuolinen sekä palvelu on todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Sama firmahan myy myös paljon muuta sisustamiseen sekä remontoimiseen liittyvää tavaraa. Täältä tulee iso peukutus Sisustustalolle, liikkeitä löytyy Oulun lisäksi Kajaanista sekä Rovaniemeltä. Kannattaa tulla kauempaakin, jopa Porvoosta!
 
 
Jane
 
 


2 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Onko pinta noissa betonia muistuttavassa laatoissa karhea vai sileä?

Janen Himassa // Jane kirjoitti...

Hei!
Pinta on sileä, helposti pyyhittävää materiaalia.