07 elokuuta 2013

BETONIPORTAISIIN KAIDE 
Janen himaan tulevat paikalleenvaletut betoniset portaat.
 
 
 
 
 
Portaat ovat suorat, ei tasanteita eikä mutkia. Portaat menevät yläkerrasta alakertaan (yllätys!) ja porrasaukko sijaitsee olohuoneen pohjoisella sivuseinällä. Yläkerran porrasaukko reunustetaan harkoilla ja rapataan sileäksi. Nyt onkin pohdinnassa millaiset kaiteet tulevat itse portaisiin. Ensimmäisena ajatuksena meillä oli saada lasiset kaiteet, mutta jotenkin mieli on kääntynyt lasista aivan muualle.
 
 
Tämänhetkinen ajatus syntyi eräänä päivänä raksalla ollessa, jospas tekisimmekin näin.
 


 
 


 
 
 
 
Eli pystysuorat pinnat, käsijohde sitten seinälle.
 
 
 
Tai sitten vaikkapa näin, vaijereita/ohuita terästankoja sikin sokin.
 
 
 
 
 


Tässä myös eräs vaihtoehto, yksinkertaisen eleetön vaihtoehto.
 
 
 
 
 
Myös pinnakaiteet ovat harkinnassa.
 

 
 
 
Tässä eräs tapa hyödyntää raksalla pyörivät kuormalavat.


 

Portaat valmistuvat lähipäivinä, joten sen jälkeen saadaan tarkat speksit ja voidaan aloittaa tarjouspyyntöjen lähettäminen.
 
 
Minä lähden tästä tapaamaan paria vanhaa opiskelukaveria, tiedossa saunomista ja seurustelua. Mukavaa loppuviikkoa!
 
Jane
 
 
 
 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi

Tsekkaa Googlesta Villama (betoniminimalismia pientalossa), saattaisi olla teidän makuun.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kaideideoita! (Varmaan olettekin jo selvittäneet rakennusvalvonnan vaatimukset kaiteiden spekseistä..? Ettei tule yllärinä, jos rak.valv. ei hyväksykään liian isoja pinnojen välejä (lapsen pää ei saa mahtua väliin), vaakasuuntaisia pinnoja (putoamisvaara, jos pinnoja voi käyttää "tikkaina") tms.)

Jane kirjoitti...

Hei!

Kävin katsomassa villamaa ja hienolta näyttää, kiitos tästä vinkistä!

Nuo vaatimukset ovat tosiaan aika tiukat, pääsääntöisesti 10 cm rako on suurin sallittu, ja sehän rajaa ulos osan vaihtoehdoista. Laitamme nohevan vastaavan juttelemaan rakennusvalvojan kanssa, sitten tehdään mitä luvataan. Ja kyllä tarkistettavaa riittääkin, viimeksi tarkistimme pyykkikuilun vaatimukset...

terveisin Jane

Jukka kirjoitti...

Nuo "lasersäteet" (4. kuva) eivät taida mennä läpi rakennusvalvonnassa. Lapsiperheessä olisi joku kuitenkin työntämässä päätään johonkin noista väleistä. Tuo yksinkertainen musta pinnakaide on hyvännäköinen, Hyvinkään asuntomessuillla oli samantapaiset kaiteet kohteessa 25 (Maja). Meillä on samanlainen tilanne edessä eli suorat betoniportaat ja niihin pitäisi valita metallikaiteet. Meillä ei kylläkään musta kaide taida läpäistä hallituksen istuntoa, äänet menee 1 puolesta ja 1 vastaan ja puheenjohtajan ääni ratkaisee ja se en ikävä kyllä ole minä...

Jane kirjoitti...

Hei Jukka!

Tuollaisenaan ei varmaan menekään "lasersäteet" läpi, se on tosiaan tehtävä melkein aukottomaksi nuo kaiteet. Katotaan mihin päädytään, toistaiseksi johdossa nuo suorat metallikaiteet, jotka vievät katosta portaisiin, toisena vaihtoehtona pinnakaiteet. Ja väri se on meilläkin vielä mietinnän alla, mustaa tai sitte harjattua terästä. Ymmärrän tuon hallituksen kokoonpanon, taitaa olla meilläkin samanlainen tilanne..;)

Jane