04 maaliskuuta 2013

PAKKANEN


Tänään olisi ollut vuorossa harkkojen valu, mutta pakkanen tuli ja muutti itsevaltaisesti suunnitelmiamme. Päätettiin siirtää homma suosiolla huomiseen, lupailee plussaa ainakin tänne etelärannikolle.

Tuossa aikaisemmin mainitsin että meille tulee maalämpö. Toimittajaa ei vielä ole valittu ja neuvottelut menossa muutaman tarjoajan kanssa. Kun päätämme toimittajan, kerron tarkemmin lämmitysjärjestelmästämme. Samoin muista lvi-töistä olemme saaneet tarjouksia, ja täytyy sanoa että kyllä on huima hintahaitari, kalleimman ja halvimman välillä eroa 8000 €, toimitussisältö kuitenkin sama. Lopullinen päätös on tältäkin osin vielä tekemättä, odotellaan vielä paria tarjousta tulevaksi.

Raksan raportit olikin siinä, nyt voidaan siirtyä taas inspiraatiokuviin. Löysin internetin mustasta aukosta mielenkiintoisen verkkolehden http://estmagazine.com.au/. Hienoja kuvia, verkkokauppa ja muita inspiroivia juttuja.Tällaisen tunnelman perässä juoksen, simppelin selkeää, maanläheistä sekä seesteistä. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Olsson & jensenin sivuilta löytyy hieno idea olohuoneen pöydäksi. Kyseisen firman tuotteita myydään myös Suomessa. Tuollaista pöytää ei heiltä löydy, täytyy miettiä jos onnistuisi teettämään puusepällä tai tekisi itse.Reipasta viikkoa!
 
Jane
 


2 kommenttia:

Raitsa kirjoitti...

Hei Jane, ehkä tuossa maalämmön suunnittelussa kannattaisi ottaa suomalaisten maalämpökäyttäjien asiantuntemus mukaan:

http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?board=34.0

Rekisteröidy foorumille ja tee viestiketju, jossa kerrot mahdollisimman tarkkaan kaikki talon speksit yms ja saat varmasti hyödyllisiä ja rahanarvoisia vinkkejä maalämmön hankintaanne.

Katso mallia aikaisemmista vastaavista ketjuista.

Jane kirjoitti...

Hei!

Mies on käynyt lukemassa kyseistä foorumia, mutta tuskin on kirjoittanut sinne mitään. Täytyypä antaa vinkkinä tämä..;) Minulla itselläni ei ole niin valtavaa syventymistä tähän osioon, ja en tarkalleen edes tiedä millä spekseillä asiassa on edetty. Maalämpötoimittajilta on kyllä tullut erilaisia variaatioita toteutukseen (poraussyvyys, pumpun koko jne.). Otanpa asian puheeksi illalla, kiitos!