17 maaliskuuta 2013

LASKUJA JA LAISKOTTELUA

Lahden raksamessut jäivät väliin kun lentsu iski petiin, kävimme kuitenkin mökiltä tullessa kurkkaamassa mitä tontilla on tapahtunut ja hiljaiselta näytti. Sentään muotti rakennettu valmiiksi ikkunan päälle tulevaan valettavaan palkkiin. Huomenna tehdään ne valut, jos pakkanen pysyy inhimillisissä (-18 astetta), maanantain ja tiistain väliseksi yöksi luvataan -12 astetta eli saa nyt nähdä. Tämä säiden armoilla oleminen oli kyllä tiedossa, mutta silti hätäistä hieman harmittaa.

Ensimmäinen miinuslasku tavoitti meidät torstaina - taitaa jäädä yksittäiseksi harvinaisuudeksi kun yleensä se budjetti tuntuu ennemminkin paisuvan. Lammi-kivitalojen paketin hinta varmistuu vasta rakennesuunnittelun valmistuttua ja tosiaan miinusta tuli n. 2500 euroa. Postilaatikossa oli myös eräs toinen lasku joka kuuluu urakoitsijan maksaa, joten tarkkana täytyy olla.


Nyt tuntuu että kaikkia asiat seisovat, niin työmaa kuin lvi-urakan lopullinen sopiminen. Loppusuoralla kaksi urakoitsijaa ja ensi viikon aikana tämä asia täytyy saattaa päätökseen. Sähköurakka saatiin sovittua eli siitä ei enää tarvitse kantaa huolta. Kunhan saataisiin tämä suvantovaihe ohitettua ja talo alkaisi taas rakentua, joulu on jo nurkan takana.

 
 
Ensi viikkoon!
 
Jane

Posted by Picasa

3 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Näyttää mahtavalta, sekä pelottavan isolta! Noin ne vaan talon seinät alkaa rakentumaan, tätä menoahan te pääsette jo juhannukseksi uuteen kotiin ;)

Jane kirjoitti...

Juhannukseen mennessä on toivottavasti tiivis runko valmiina, sitten kuivatellaan ja aloitellaan sisähommia eli kyllä se sinne vuoden loppuun menee. Tais tulla liian iso, toiveet hieman ryöpsähtivät...

Milla kirjoitti...

Oottappa kun meilläkin 2 viikon päästä(toivottavasti) starttaa maatyöt niin katsotaan millä mallilla ollaan sitten juhannuksena.. No ompa ainakin sullakin neliöitäkin puunattavana, ei tarvitse miettiä mitää tekee "vapaa-aikana".. ;)