05 maaliskuuta 2013

BETONIN PUMPPAUSTA

Tänään pakkasherra oli suosiollisempi ja valut saatiin tehtyä. Takana on yksi valukerta, joka tuli rinteen puoleisen seinään - sehän perustettiin hieman syvemmälle, nyt betonia pumpattiin kaikkiin kantaviin väli- sekä ulkoseiniin. Kerroin aikaisemmin talollemme viettävästä jyrkästä tiestä, joka esti pumppuauton pääsemisen rakennuksen viereen. Siinä ei nyt auttanut muu kuin kaivaa tie auki ja tehdä autolle tasanne. Meidän raksalle joutuu nyt menemään temppurataa pitkin, joko noita tikapuita pitkin tai sitten käkkäilemällä tuolta nosturin vierestä rinnettä ylös. Rakennesuunnittelija oli piirtänyt kellarikerrokseen ihan huolella terästä harkkojen sisään, raksamiehemme naureskelikin että katsokaa nyt kunnolla, tiedätte mihin rahanne menevät - seinien sisään. Toivottavasti muutama roponen jää niille laatoillekin...
Telineet myös koottu tänään ja harkkoja nosteltu odottamaan kasaamista.


 
 
 
Eilen oli tullut toinen kuorma kiviä, ontelolaatat saapuvat ensi viikon lopulla joten kellarikerros on valmiina vajaan parin viikon sisään.
 
 
 

 
 
Jane

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hurjan nopeesti ootte saanu ton kellarin tehtyä! Oliko teillä monta apumiestä siellä nostelemasa harkkoja? Ja kuinka monta kertaa teillä käytiin/käydään pumppaamassa seiniin kuraa?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maria!
Itseäni myös hämmästyttää rakentamisen vauhti - ja uskomattomampaa on se, että raksalla työskentelee pääasiassa yksi hemmo. Käydään siellä päivittäin ainakin kertaalleen ja joka kerta olen ollut positiivisesti yllättynyt. Meillehän tehdään urakalla runko (sis. ikkunoiden ja katon asentamisen, ei kuitenkaan konesaumattua peltikattoa) sekä kaikki sisäpuoliset työt eli seinät, katot, kylppärit jne. Kokeilin itse huvikseni nostaa harkkoa maasta, ja kyllähän se painaa... mies aikoo mennä joku viikonloppu apumieheksi, aikoo varmaan rakentaa seuraavan talon itse..;)

Valukertoja meille tulee 4+1, maanantaita toinen kerta,sitten kellarikerros on valmis ja odotellaan ontelolaattoja saapuvaksi. Tuo aivan ensimmäinen tehtiin rinteen puoleiseen seinään, joka perustettiin syvemmälle.

Jane