08 helmikuuta 2013

TONTISTA


Tonttia etsimme enemmän ja vähemmän aktiivisesti muutaman vuoden. Kriteereinä olivat tarpeeksi suuri koko, meille sopiva sijainti (käymme molemmat töissä Helsingin keskustassa), hinta, palvelut kohtalaisen lähellä (kauppaan alle 5 km). Myös tontin ympäristöineen täytyi miellyttää. Ja muutaman vuoden se vei, ennen kuin nämä kaikki toiveet täyttyivät. Hankimme tontin läntisestä Porvoosta, vasta kaavoitetulta alueelta. Tonttimme on kooltaan n. 1900 m2 ja se sijaitsee metsäisessä rinteessä. Nousua merenrannasta (joka näkyy meidän tontille) tontin laelle on 13 metriä. Tontti ostettiin hallinnanjakosopimuksella, rakennusoikeutta meillä on 200 krsala m2. 
Mittaillaan talon nurkkia, kivan kokoinen kivi joka jouduttiin räjäyttämään.
 
 
 

Näkymiä tontilta


Tontin maaperä on moreeniharjua, jossa on isoja kiviä. Maaperätutkimus oli vain suuntaa antava, kun kaira osui mittauspaikoissa joko kiveen tai kallioon. Tällä hetkellä tontin pohjat ovat valmiina, ja onneksemme paljastui kivien ja kantojen alta  hiekkapohja. Ensi viikon maanantaina pitäisi alkaa perustusten valu. Harmittaa tuo lumen tulo, hyvässä lykyssä tontilla on puoli metriä lunta maanantaihin mennessä. Onneksi lumien auraus kuuluu urakoitsijalle, veimme tontille kuitenkin kolan ja lumilapion.

Kivaa viikonloppua, me suuntaamme tästä mökille!2 kommenttia:

minttu, Saa kurkistaa blogi kirjoitti...

Oi vitsit mikä unelmien paikka!:)

Jane kirjoitti...

Voi kiitos Minttu!

Kauan tuota maaplänttiä etsittiinkin, ja ollaan todella tyytyväisiä sijaintiin. Mielestämme hinta-laatusuhde on tuossa rakennuspaikassa kohdillaan, suosittelen kaikkia pääkaupunkiseutulaisia tutustumaan myös Porvoon tonttitarjontaan, Vantaan kirvesvarsi-tontin hinnalla voi saada merinäköalan Porvoosta..;) Niin, ja täältä Porvoon länsipuolelta matka Helsingin ytimeen ei ole mahdoton, talvikelillä 35-45 min. kesällä sitten nopeusrajoituksien noustessa vähemmän. Ja näin parin kuukauden Porvoolaisena en voi kuin suositella tätä kaupunkia, rakennusluvat saa nopsaan ulos ja muutenkin kaikki toimii jouhevastti. Lisäksi Porvoo on kaunis, toimiva ja sopivan kokoinen pikku-kaupunki! Ei ole enää ikävä Helsingin Kruununhakaan...