25 helmikuuta 2013

OVIPANIIKKI

Raksalla jatkuu harkkojen latominen. Hetkinen meni selvitellessä kenen kuuluu toimittaa meille/urakoitsijalle ikkuna- ja oviaukkojen sekä väliseinien mittapiirustukset, eihän me älytty että sellaisiakin kaivataan. Lammin toimitukseen kuuluvat kyllä rakennepiirustukset, mutta ei sitten nuo yllämainitut.Tilattiin sitten piirustukset samasta paikasta mistä tulivat muutkin lupakuvat. Onneksi kellarissa riittää latomista, vaikka ikkunaseinää ei tänään päästykään jatkamaan. Ja ensimmäiset kuvat saadaan jo parin päivän sisällä.

Terawatilta tuli tarjous LVI-urakasta, odotellaan muitakin tarjouksia saapuvaksi. Niin, siis hommathan on jo aloitettu ilman, että meillä on sähkö- tai LVI-urakoitsijaa tiedossa, maan alle tulevat  putket (salaojat, viemärit, radon ja muut härpäkkeet, you know...) asensi maaurakoitsija ja meidän vastaava toimii ulkopuolisten töiden KVV-vastaavana. Tämä meidän rakentaminen lähti sanoisinko se kuuluisa "rumppa edellä petäjään-meiningillä" liikkeelle, lvi-suunnitelmat saatiin viime viikolla, sähkökuvista valmiina pistekuvat, vedot vielä puuttuvat. En tiedä kuinka ainutlaatuista tällainen kiirehtiminen on, vai onko ihan normisettiä...

Kävin myös domuksella katsomassa tulevaa ulko-oveamme livenä, ja päätin painaa sitä paniikkinappulaa. Pääovi menee vaihtoon, tilalle otetaan toinen ovi, joka kylläkin löytyy jo mietityistä vaihtoehdoista. Eli meille (todennäköisesti) tulee tämä ovi.. Siinä on tuollaisia kivoja kiikarointi aukkoja. 
 
 
Sisäovien mietintä menossa, osaako joku vinkata pääkaupunkiseudulla myymälää, jossa olisi mahdollisimman monipuolisesti esillä väliovia, tähän mennessä kierretty bauhaus, muutama k-rauta, domus ei väliovia enää myy. Netistä löytyy kyllä laajakin valikoima, pitäisi vaan nähdä ovet livenä. Etsinnässä ovi, jossa poikkiurat (urissa joko metallilista tai sitten ihan blankot), väri vielä auki. Tammi viilupintainen ovi, ilman uria myös mahdollinen. 


Reipasta työviikkoa !
 
Jane

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Miksi ei tulekkaan se ovi missä ne 5 - ikkunaa poikittain? Tuo on kyllä kans tosi nätti, missä nuita pieniä neliöitä.. Oli teilläkin valinta mikä tahansa, tiedän että tulee hyvän näköinen, eikä kukaan lopulta kiinnitä huomiota mikä ulko-ovi teillä komeilee...ehkä ;)

Jane kirjoitti...

Kävin katsomassa livenä ovia ja mieli muuttui. Tuo tämän hetken suosikki on tosi kiva, luonnossa hienon näköinen. Ja onhan tässä vielä aikaa mielen muuttuua..;)