18 helmikuuta 2013

NYT TULEE IKKUNOISTA JA OVISTA

Taloomme tulee ikkunoita 26 kpl ja ovia 7 kpl, joista 5  kpl  on thermo lämpöovia (lasisia parvekeovia). Suurimmat ikkunat tulevat olohuoneeseen, mitoiltaan 120 x 3450. Näitä ikkunoita tulee 5 kpl eli pelkkää ikkunaseinää tulee 6 metriä.


 Pyysimme tarjouksen muutamalta suurelta ikkunoiden toimittajalta. Hinnassa oli heittoa muutama tonni - lukuun ottamatta schukoa. Tässä kohtaa hinta tuplaantui ja valitettavasti rajallinen budjettimme alkoi potkia vastaan. Päädyimme domuksen ikkunoihin, tässä kohtaa ratkaisi urakoitsijan ilmoittama kanta. Heiltä kerrottiin domuksen ikkunoiden asentamisen olevan helppoa lammiharkoista rakennettuun runkoon. Kun hinta pyöri muiden tarjoajien osalta samassa, emme löytäneet mitään syytä olla valitsematta urakoitsijan ehdottamaa toimittajaa.Domukselta meille valikoitui domus passiivi LÄMPÖ K3 kolmilasinen, MEK-rakenteinen lämpöikkuna. UW-arvoltaan 0,68 W/(m²K) (ikkunan lämpöläpäisykerroin).


Aika kiva toi paneeliseinä...


Kaikki ikkunat ovat kiinteitä, lukuun ottamatta kylppärissä sijaitsevaa ikkunaa, joka on avattava MS2E PASSIIVI ikkuna.


Ikkunat ovat väriltään, sekä ulkoa että sisältä tummanharmaita, sävy RR23.
Itseäni vielä mietityttää tuo sisälle tuleva sävy, haluaisin ikkunoiden pielistä asteen, pari tummemmat. Tässä on muutama pvä aikaa ja silloin pitää päätökset olla tiedossa. Lisähintaa tulee myyjän mukaan useita tuhansia, mikäli ei pysytä näissä vakioväreissä... ehkä pyydän kuitenkin sen tarkan tarjouksen ja teemme sen jälkeen päätöksen.

Ulko-ovista pääoven ja autokatoksen ovet meille toimittaa kaskipuu. Tällä hetkellä pääsisäänkäynnin oveksi on tulossa tämä.


Väritys sama tummanharmaa RR23.Ja nämä ovat harkinnassa, jos mennään kalkkiviivoilla paniikkiin.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Jane

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Näyttää hyvälle ovi-pohdinnat ;) Meille tulee tuollainen ovi missä nuo 5- vaakalasia. Mutta meille tulee 4:llä lasilla ja tumman harmaana.. Ajattelin, että se tuo mukavasti valoa myös itse talon sisään..

Jane kirjoitti...

Hei!

Tumman harmaana tulee meidänkin ovi. Ja malli pysyy varmaan samana eli vaakalasia oveen..;)