11 helmikuuta 2013

MAROKKOLAISET LAATAT

Tänään piti olla anturoiden valut, mutta lumesta ja muista mutkista johtuen se siirtyy loppuviikkoon, joten tässä välissä ehtii pohtia sisustuksellisia asioita... Ja jos totta puhutaan, haluaisin hypätä anturoista jo ihan muuhun, mutta blondikin sen ymmärtää että no antura no home!

Eli tästäpä onkin hyvä suunnata kohti laattoja ...

Meille tulee kaksi kylpyhuonetta, sekä kaksi erillistä wc:tä.
Päämakuuhuoneen yhteyteen tulee kylpyhuone, jossa neliöitä on 8,4 m2. Kylpyhuoneeseen tulee kaksi ovea, joka asettaa omat haasteensa sisustamiselle. Huoneeseen tulee suihkunurkkaus, johon hankitaan lasiset seinät/ovet, toteutustapa selviää myöhemmin rakentamisen edetessä. Tilassa sijaitsee myös wc-pytty sekä taso kahdelle altaalle. Lisäksi sivuseinälle tulee yksi taso laatikostoineen. Kalusteista lisää myöhemmin, siirrytään pohjakuvan kautta lattiaan tuleviin laattoihin. 
Kylpyhuoneen sisustuksen suunnittelu lähtee marokkolaisista laatoista, joita haluaisin asennettavan lattiaan. Tilan muu sisustus täytyy saada istumaan varsin voimakkaasti kuvioituihin laattoihin. Seinälaataksi valikoituu jotain yksinkertaista, valkoista laattaa, mahdollisesti himmeällä pinnalla. Tai miksei jotain vaalean harmaata, betonimaista pintaa... ja hieman puuta. Tähän palaan sen jälkeen kun lattian pinta saadaan valittua.
 
 
 
 
 
 
 
Näiden ylläolevien laattojen alkuperää en tiedä mutta kuviointi on "vähemmän hallitseva" ja ehkä sen vuoksi turvallisempi valinta kuin seuraavat vaihtoehdot.
 
 
 
 
 
 
Tätä laattaa löytyy aveo shopista , jossa on hyvä valikoima muita vastaavia laattoja.
 
 
 
Suurin valikoima, sekä  minua miellyttävimmät kuviot löytyvät Ruotsista marrakechdesignista. Hintaa  laatoille tulee n. 120 €/m2 + toimituskulut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Suomessa vastaavia laattoja löytyy Vantaalta, abl-laatoilta, ovh pyörii jossain 200 € tietämissä.
 
 Jos joltain löytyy kokemusta kyseisistä laatoista, niin olisin enemmän kuin kiitollinen saadessani lisää informaatiota. Miten laatat pysyvät puhtaina, asennus ja voiko jopa olla niin, että kyseiset laatat eivät sovellu märkätilan lattiaan asennettavaksi?  Urakoitsijalle en ole vielä puhunut mitään, jotenkin arvaan että näitä ei hirveästi ole asennettu. Laatan koko aiheuttaa sen, että tavanomainen lattiakaivo ei tule kysymykseen vaan vaaditaan unidrainin lattiakaivo. Tästäkin ottaisin mielelläni hintavinkkejä vastaan... Onneksi on vielä aikaa saada kylppärin palapelin osaset loksahtamaan paikoilleen, ja onneksi on jokin suunta mihin edetä.
 
 
Marokkolaisissa tunnelmissa
 
             Jane
 

2 kommenttia:

Paula from Kankkila och Vantaa :) kirjoitti...

Mä tykkäsin tuosta ruotsalaisen valmistajan vikasta laatasta. Jos mä lähtisin valkkaan marokkolaista, niin sit mentais tuolla mun mielestä rajuimmalla laatalla. Ihanaa kun sulla riittää tarmoa miettiä kerta toisensa jälkeen noita sisustusjuttuja ja aina tulee mielettömän hyvää jälkeä! Tsemppiä!

Jane kirjoitti...

Tuo vika laatta on kyllä hyvä, samoin samasta setistä eka. Katotaan ja kytätään, jos joku laatta kolahtais alelaariin... Intohimo vie eteenpäin - kai tästä suunnittelusta täytyy pitää aivan tosissaan, muuten ois tullu jo noutaja, kun huomioi sen stressin määrän mitä meilläkin on näissä projekteissa vastaan tullut. Tai sitte mun muisti on strutsin kanssa samaa luokkaa...