07 helmikuuta 2013

KEITTIÖ

Itselleni tuli yllätyksenä se, että täytyy jo tässä vaiheessa tietää keittiön, kph jne. suunnitelmat. Sinällään ihan loogista, kun lvi- ja sähkösuunnitelmat ovat työn alla. Eli vinkkinä kaikille talon rakentamista suunnitteleville, ei ole ole yhtään hölmöä lähteä jo talon suunnitteluvaiheessa kiertelemään keittiökauppoihin ja aloittaa suunnittelu, samalla voi katsella niitä laattoja ja muita pintamateriaaleja... Mutta tästä keittiön suunnitteluun. Ensin pitää päättää keittiön toiminnot ja muoto, tuleeko saareke sekä mihin laitetaan vesipiste, jääkaapit ja muut sähköä tarvitsevat laitteet.
Kun muoto ja rungot ovat selvillä voi keskittyä siihen olennaiseen, eli miltä tuleva keittiö näyttää. Meidän aikaisemmissa kodeissa keittiön värit ovat vaihdelleet valkoisesta tummaan puuhun. Viimeisessä kodissa ennen "motivaatiokämppään" muuttamista meillä oli kvikin mano-keittiö. Ovet olivat mattavalkoiset ja taso saarnia (hankittiin bauhausista). Välitila oli keltaista lasia.


Olimme todella tyytyväisiä keittiöön, kasaus oli tosin aikaavievää puuhaa kun rungot tulivat litteissä paketeissa. Nyt etsinnässä keittiön tyyli joka tietenkin täytyy sovittaa koko talon sisustukseen. Meillehän tulee avokeittiö jossa on saareke. Kvikin ilme miellyttää meitä edelleen ja tässä pari kuvaa eräistä vaihtoehdoista.
Tämähän on sitä vanhaa tuttua manoa, kuvassa näkyy niitä elementtejä joita tulee meidän uuteen kotiin, betonia, leveää parkettia, tummat ikkunanpielet.


 
 
 
 
Toinen ihastus on musta mano sera keittiö, taso olisi silloin harmaa, mahdollisesti betonista valettu.
 
 
 
Tämäkin miellyttää, tosin korkeakiiltoista ovea en enää laittaisi.


Lisäksi tässä muutama fiilistelykuva, ei ole vielä tehty valintoja mistä keittiö otetaan ja tarjous on saatu vasta yhdestä paikasta.

Ei kommentteja: